Uncategorized

Væksttankegang: Historier & videnskab – Del 4

Mange mennesker i skoler eller i coaching er nu sandsynligvis bekendt med Carol Dwecks væksttankegangsteori. Teorien opfordrer folk til at se evnen som noget, der kan forbedres. Forskning antyder, at de med en væksttankegang fortsætter længere, klare bedre med tilbageslag, vælge meget mere udfordrende opgaver og søge feedback af højere kvalitet.

Book Growth Mindset Teacher Workshop

Men hvor bedst hjælper vi studerende med at udvikle deres væksttankegang? Portugals fodboldlandshold Trøje Vores nylige serie om ‘Growth Mindset: Stories and Science’ ser på måder at fange studerendes opmærksomhed (med historier) og relaterer den til psykologisk forskning (videnskaben).

Historie nr. 1 Muhammad Ali

I begyndelsen af 1960’erne kæmpede Boxer Sonny Liston tungvægtmester Floyd Paterson. Sonny Liston vandt, med kampen, der varer på mindre end 2 minutter. Et år senere kæmpede de igen, med kampen, der var langvarig kun 4 sekunder længere. Sonny Liston var den utvivlsomme tungvægtmester i verden.

Få år senere accepterede Sonny at bekæmpe en rookie -bokser, Cassius Clay (senere for at blive kendt som Muhammad Ali). Før kampen tippede 43 af de 46 ringere journalister Liston for at vinde. Clay forbløffet alle ved at slå mesteren og fortsætte med at være en af de største gennem tidene.

Hvordan gjorde han det? Muhammad Ali var kendt for at træne hårdt. Hans træner, Angelo Dundee, sagde: ”Jeg har aldrig været nødt til at bede ham om at komme til gymnastiksalen. Han var altid den første ind og sidst forlod. ” Ali selv sagde engang berømt: ”Jeg hadede hvert minut af træning. Jeg sagde lider nu og lever resten af dit liv som en mester. ”

Historie nr. 2 Beyoncé

Beyoncé har solgt over 170 millioner plader over hele verden og vandt 20 Grammy Awards; Hendes succes var dog ikke altid sådan en sikker ting. Tidligt i sin karriere fik Beyoncé sin rekordkontrakt annulleret, og fremtiden så dyster ud.

Det er let for unge studerende at se på deres rollemodeller og antage, at de altid har haft succes. Beyoncé rådgiver mod denne falske opfattelse, da perfektion er en illusion. Hun siger, “Hvis alt var perfekt, ville du aldrig lære, og du ville aldrig vokse.”

Videnskab nr. 1 Din hjerne kan udvikle

Jo meget mere du deltager i en opgave, de meget flere dele af din hjerne udvikler sig. En velkendt undersøgelse af taxa-chauffører illustrerede dette. For at blive en licenseret sort førerhus chauffør skal du bestå en test kaldet viden. Det tager flere år at studere for det, da du skal lære 320 ruter, 25.000 gader og Athletic Bilbao Trøje over 20.000 vartegn.

Forskere fandt, at mens han studerede til denne test, bliver hippocampus, som er den del af hjernen, der er forbundet med hukommelse og rumlig opmærksomhed, betydeligt bedre. Implikationen er, at din hjerne og dine evner ikke er faste enheder. De kan udvikle og forbedre.

Videnskab nr. 2 overgang og modstandsdygtighed

Studerende står over for adskillige ændringer og overgange i løbet af deres tid i skolen. Trinnet op fra år 6 til år 7 er veldokumenteret. Under vores erfaring med at køre workshops fortæller adskillige studerende og personale os, at springet fra år 11 til år 12 er en af de mest betydningsfulde med hensyn til arbejdsbyrde og forventninger.

En undersøgelse foretaget af David Yeager og Carol Dweck kiggede på den rolle, væksttankegangen kan spille i skolens overgange. De fandt, at studerende med en væksttankegang har en tendens til at klare sig bedre med ændringer og var meget mere tilbøjelige til at afslutte udfordrende matematikkurser. Det betyder ikke, at væksttankegang er en magisk kur, men snarere at det kan være en udsnit af kagen, der hjælper.

For endnu meget mere info, se på vores side, hvordan man udvikler en væksttankegang, hvor du finder links til blogs og forskning.

Læs de andre dele: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Atletico Mineiro Trøje 6 | 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.